• Produkter til konkurrence og træning!
  • Maxim Keeps you in it!
  • Viljen til sejr!

Er Maxim drikkedunke sundhedsskadelig?
Maxim drikkedunke er ikke sundhedsskadelige. Men du kan risikere at få en dårlig smagsoplevelse, hvis du opbevarer drikken med væsken for længe eller ved en for høj temperatur.

Hvordan er Maxim drikkedunke sikkerhedsvurderet?
Maxim drikkedunke testes og vurderes af et eksternt analyseinstitut, som verificerer at drikkedunken efterlever de gældende EU-krav.

Har der tidligere været reklamationer fra forbrugerne vedrørende smagen?
Drikkedunken har været i handlen i mange år, og vi har på intet tidspunkt modtaget mange reklamationer fra forbrugere, hvorfor vi ikke har grund til at tro at brugernes oplevelse af produkter ikke lever op til deres forventninger.

Hvorfor blev Maxim drikkedunke forbudt af Fødevarestyrelsen?
Fødevarestyrelsens analyser viste en for høj smagsændring ved en sensorisk test. Denne test bliver lavet ved at væsken opbevares i dunken ved 40 grader i 24 timer. Sensorisk test går ud på, at vurdere de sansemæssige oplevelser, som smag og lugt. Hvis du er interesseret i at læse mere om hvordan sådanne test foregår, kan du læse mere her: https://www.foedevarestyrelsen.dk/Kontrol/Kontrolresultater/Sider/Kontrol-og-analyser-af-f%C3%B8devarekontaktmaterialer.aspx

Hvordan bruges Maxim drikkedunk korrekt?
Maxim drikkedunk er tiltænkt kolde drikke.

Hvad nu hvis jeg har opbevaret den ved 40 grader i mere end 24 timer?
Af rent hygiejnenæssige årsager, vil det ikke være optimalt. Men der er ikke noget sundhedsskadelig afsmitning fra drikkedunken. Det er kun smagen fra væsken, der bliver påvirket.

Gælder Fødevarestyrelsens test også andre Maxim Drikkedunke?
De andre drikkedunke fra Maxim er ikke omfattet af testen.

 

/Maxim Danmark