• Produkter til konkurrence og træning!
  • Maxim Keeps you in it!
  • Viljen til sejr!
Om Maxim
  • Start
  • Maxim drikkeflasker
PRODUKTER til konkurrence og træning!
Maxim Keeps you in it!
NEM OG ENKEL Viljen til sejr!

Blå Drikkedunke fra Maxim

Ekstra Bladet har den 13. marts bragt en online-artikel om den blå drikkedunk fra Maxim. I artiklen står der at ”Myndighederne forbyder populær drikkedunk” og at Orkla Care, der ejer Maxim, har fået pålagt at stoppe salget. Orkla Care kritiseres for, ikke at have advaret forbrugerne.

I 2018 udtog Fødevarestyrelsen 25 forskellige plastik drikkedunke og krus som sælges på det danske marked for at teste for sensorisk afsmitning. Testen foregår ved at vand står i drikkedunken i 24 timer ved 40⁰C hvorefter der testes for smagsændring af vandet.

Maxims blå drikkedunk blev fundet at have en tydelig smagsændring. Produktet overholder således ikke de krav der stilles af Fødevarestyrelsen og Orkla Care stopper derfor med det samme salget af drikkedunken i juli 2018. Fødevarestyrelsens forbud omhandler Orkla Care’s salg af produktet til forhandlere, men de kræver ikke en tilbagetrækning, og således er fortsat salg i butikker muligt. Det er vigtigt at understrege, at drikkedunken på ingen måde er vurderet som sundhedsskadelig og der derfor ikke er noget ”at advare imod”.

Når man vurderer fødevarekontaktmaterialer, skelner man mellem to typer analyser. : Der er migrationstest hvor der kontrolleres for stoffer som ikke må migrere over i fødevaren af sikkerhedsmæssige grunde og så er der sensorisk test hvor der testes for at fødevarens organoleptiske egenskaber, altså de oplevelser man får via sine sanser, som fx smagssansen, ikke forringes.

Vi er hos Orkla Care/Maxim meget kede af vinklingen i Ekstra Bladets artikel, som vi ikke mener gengiver sagens rette sammenhæng korrekt. I alt hvad vi gør, vægter vi altid vores kunders interesser og helbred først, og dette mener vi også vi gjort i denne sag.

Hvis du har spørgsmål til dette, er du velkommen til at kontakte produktspecialist Rikke Sloth: rikke.sloth@orkla.dk

Q&A’s

/Maxim Danmark