maxim, pirates of the world

MARKUS OG JOAKIM – PIRATES OF THE WORLD

Markus og Joakim sejler 49’er og har sejlet sammen siden 2017. Tidligere var de konkurrenter, men nu jagter de sammen drømmen om at vinde OL 2024

Pirates of the World

Markus og Joakim sejler 49’er og har sejlet sammen siden 2017. Tidligere var de konkurrenter, men nu jagter de sammen drømmen om at vinde OL 2024. For dem er sejlads en holdsport, men også en nørdesport, hvor de virkeligt kan få lov til at nørde igennem med deres udstyr. Bittesmå justeringerne i f.eks. sejlet, kan være med til at afgøre et løb. At sejle 49’er kræver ikke bare god fysik, men i høj grad også koncentration. Det er altafgørende at kunne træffe hurtige, rationelle beslutninger – særligt for Joakim som er styrmand. Vind og vejr har en kæmpe indvirkning på et løb, og de kan derfor være tvunget til at skifte kurs med meget kort varsel. Markus er gast og det er dermed ham, der laver de tunge træk. Her er power, styrke og udholdenhed essentielt for at komme i mål.

For Markus og Joakim er sejlads et fuldtidsjob. De træner 30-37 timer om ugen, hvilket kræver meget energi. De fylder derfor på depoterne hele dagen igennem med masser af mad og kulhydrater. Mellem træningerne spiser de Maxim proteinbarer, som giver benzin til musklerne (protein bidrager til at øge og vedligeholde muskelmassen) og mætter godt. Når de har brug for ekstra energi – både lige inden et løb og mens det står på, drikker de Energy Gel Drink, som er letoptagelig og giver instant energi (Fodnote 1). Et 49’er løb kan vare op til 4 timer, så for at styre væskebalancen, og i øvrigt sikre at de kan opretholde intensiteten, drikker de Total Hydration (Fodnote 2) mens de også altid har proteinbarer med i båden til at tage den værste sult.

Markus og Joakim træner lige nu mod at vinde OL i Paris i 2024. Se her et udklip fra deres liv på vandet https://www.youtube.com/watch?v=HJFswdkBwA8.

Følg i øvrigt deres daglige vej til OL-sejren på https://www.instagram.com/pirates.of.the.world/.

Fodnote 1: Kulhydratopløsninger bidrager til forbedring af den fysiske ydeevne i forbindelse med højintensiv og langvarig fysisk træning hos veltrænede voksne. Den gavnlige virkning opnås af veltrænede voksne, der udøver højintensiv og langvarig (mindst 60 minutter) fysisk træning.

Fodnote 2: Kulhydrat-elektrolyt-opløsninger bidrager til at vedligeholde udholdenhedspræstationen under længerevarende udholdenhedstræning.