• Produkter til konkurrence og træning!
  • Maxim Keeps you in it!
  • Viljen til sejr!
Om Maxim
PRODUKTER til konkurrence og træning!
Maxim Keeps you in it!
NEM OG ENKEL Viljen til sejr!

Allergener er antigener, der forårsager allergi. Hvede, soja, mælk, nødder og æg kan hos visse personer give alvorlige, og i enkelte tilfælde livstruende, reaktioner. Den eneste behandling for en person med fødevareallergi er at undgå de fødevarer, der indeholder de aktuelle ingredienser.

Fødevarestyrelsen har lavet en liste over de ingredienser, der altid skal mærkes for, hvis de indgår i produktet, således at de personer, som har en allergi eller er intolerante, enkelt kan finde ud af om maden indeholder ingredienser, som de ikke kan spise.

Det er imidlertid vigtigt at adskille fødevareallergi og fødevareintolerance. Ved allergi vil kroppens immunforsvar aktiveres mod proteinerne fra maden, som den oplever som ”farlige” indtrængere. Selv små spormængder af maden, der ikke kan tåles, er i nogen tilfælde nok til at udløse en allergisk reaktion. Reaktionen kommer hurtigt efter indtaget af fødevaren og kan i nogen tilfælde være alvorlige.

Ved intolerance er immunsystemet ikke involveret, men symptomerne som opstår kan ligne allergireaktioner. De kommer lidt langsommere, er mindre alvorlige og er mere afhængig af mængden af mad der spises. Betegnelsen intolerance bruges ofte på tilstande hvor der er observeret en fødevarereaktion uden at det kan ses på laboratorietest. Der findes mange former for fødevareintolerance, f.eks. laktoseintolerance og cøliaki.